Iso Newtonin Kehto

12.90 Sis. Alv 24%

Varasto loppu

Ilmoita minulle kun tuotetta saatavilla

Tuotetunnus (SKU): SAH4530138ik3 Osastot: , ,

Kuvaus

Osta Iso Newtonin Kehto edullisesti. Newtonin kehto on lelu, joka koostuu viidestä samanlaisesta pallosta, jotka roikkuvat kahdella samanapituisella langalla kehikosta. Kun otat reunimmaisen pallon vasemmalta tai oikealta ja vapautat sen vasten muita palloja, näet kuinka vastapään reunimmainen pallo liikahtaa ja nousee yhtä korkealle kuin ensimmäinen pallo. Keskimmäiset pallot pysyvät kuitenkin paikoillaan.

Lelun keksi 1967 englantilainen näyttelijä Simon Prebble, joka nimesi sen tiedemies ja matemaatikko Isaac Newtonin mukaan. Sillä demonstroidaan liike-energian lakeja, jotka tunnetaan paremmin Newtonin lakina. Yksi niistä on energian säilymislaki, joka osoittaa, että energiaa ei voida tuottaa tai tuhota, vaan vain muuttaa. Toisin sanoen energia säilyy aina, kuten tässä lelussa voidaan huomata.

Newtonin kehdolla voi leikkiä, kun ottaa yhden tai useamman pallon ja antaa niiden pudota niin, että ne osuvat toisin palloihin. Tulos on erilainen riippuen käytettyjen pallojen lukumäärästä. Siitä syntyy loputtoman hauska ja rytminen vaikutus.

Newtonin Kehdon ominaisuudet:

  • Newtonin Kehto
  • 5 metallipalloa
  • Mitat: 15 x 14 x 14 cm
  • Metallikehikko

Lisätiedot

Paino 0.29 kg